Selecteer een pagina

Heb je geen idee of je klantgegevens veilig zijn? In dit artikel geef ik je tips waarmee jij veiliger online kunt ondernemen.

Authenticatie in twee stappen

Zorg dat je online applicaties hebt beveiligd door twee-factor-authenticatie toe te passen. Hierdoor heb je naast het wachtwoord een beveiligingssleutel of ontvang je een bericht op je telefoon. Een manier om dit te doen is via je Google account met een authenticator app.

Kies voor een veilige browser

Kies bij voorkeur voor Firefox of Chrome. Deze browser hebben goede beveiligingsfuncties ingebouwd.

Zorg voor een pop up blocker

Zorg dat ongewenste pop ups niet in je beeld verschijnen met de kans dat je er per ongeluk op klikt. Wanneer je een pop up vertrouwd kun je deze altijd toegang geven. In je browser kun je dit instellen.

Zorg dat je applicaties up to date zijn

Door gebruik te maken van een programma zoals Patch my PC, kun je ervoor zorgen dat je alles gescand wordt en je meteen kunt updaten. Je kunt het zo instellen dat hij dit bijvoorbeeld automatisch wekelijks uitvoert. Zo voorkom je dat je applicaties onveilig zijn doordat ze niet up to date zijn.

VPN

Wanneer je regelmatig buiten de deur werkt is het aan te raden gebruik te maken van VPN. Dit zorgt ervoor dat je dat veilig versleuteld en anoniem kunt surfen. Wel zo fijn wanneer je in een openbare ruimte zit en je klant gegevens wilt checken.

Internet via je telefoon

Door gebruik te maken van het internet van je telefoon in plaats van een openbaar netwerk, voorkom je dat je inlogt op een netwerk dat is opgezet door kwaadwillende die op jouw gegevens uit zijn. Wel zo veilig omdat je zeker weet dat het jouw verbinding is.

Gebruik een privacyscherm

Wil je voorkomen dat mensen die naast je zitten jouw gegevens kunnen aflezen van je scherm? Zorg dan voor een protection privacy scherm. Hiermee voorkom je mee kijkers. Wanneer je niet recht achter je scherm zit zal het beeld donker en onleesbaar worden. Wel zo prettig wanneer jij nog even de persoonlijke informatie van jouw cliënt checkt!

Wees verstandig. Better safe than sorry!