Selecteer een pagina

Als ondernemer heb je meer vrijheid. Een van de meest genoemde voordelen van het ondernemerschap.

In praktijk zie ik veel ondernemers die inderdaad die vrijheid hebben maar wel iedere avond en ieder weekend aan het werk zijn.

Buiten het feit dat alle randzaken nog gedaan moeten worden en ze ook aan hun bedrijf moeten werken, zie ik regelmatig dat er structuur en overzicht mist. Hierdoor wordt er niet efficiënt gewerkt en is er te weinig inzicht in de werkzaamheden, de tijd die hieraan wordt besteed en de cijfers.

Om hier verandering in aan te brengen zul je eerst Inzicht moeten creëren.

“Maar dat kost toch nog meer tijd?”
Ja, dit is inderdaad een investering. Maar om die optimalisatie slag te kunnen maken, met voordeel op lange termijn, moet je er een keer aan beginnen!

Pak het op in kleine stapjes en verwacht niet dat je hier binnen 2 maanden helemaal mee klaar bent. Begin eens met brainstormen over alles wat je wel en niet weet in je bedrijf en zorg dat je alle bedrijfsprocessen, werkzaamheden en cijfers visueel inzichtelijk gaat maken.

Het is vaak een hele klus en de meeste ondernemers zien er dan ook tegenop om hieraan te beginnen. Het kan ook heel lastig zijn om een start te maken wanneer je niet weet waar je moet beginnen.

Wil jij jouw bedrijf online verder opbouwen maar heb je geen idee hoe je dit moet doen? Weet je niet waar je moet beginnen? Heb je geen idee welke mogelijkheden er zijn?

Ik bied je een gratis strategie gesprek aan waarin we onderzoeken welke zaken jij aan kunt pakken. Neem contact op voor een afspraak!